Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Communiceren over On the way to PlanetProof

Welkom bij de groep keurmerkhouders van On the way to PlanetProof en gefeliciteerd met het certificaat! Hier mag u heel trots op zijn. Het verduurzamen van de productie en consumptie doen we samen en daarom is promotie van On the way to PlanetProof belangrijk. Het verspreiden van die boodschap werkt het best als we dezelfde richtlijnen aanhouden.  

We helpen daar graag bij! Op deze pagina zijn regels, voorbeelden en downloads te vinden voor het gebruik van het logo en diverse communicatie-uitingen. 

We helpen u graag!

Twijfelt u ergens over? Of bent u op zoek naar een bepaald beeld? Neem gerust contact met ons op.

 

Contact

Het logo

Het logo is in 2 versies beschikbaar. Er bestaat een petrolblauwe en een zwarte versie. In uitzonderlijke gevallen is een witgedrukte variant van het logo toegestaan. Zie voor uitgebreide instructies het instructieblad.

Logotool On the way to PlanetProof

Registratienummer op verpakkingen 

Om het logo op verpakkingen te gebruiken, zijn er een aantal regels van toepassing. Zo is een keurmerkhouder in principe verplicht om het On the way to PlanetProof registratienummer
in of bij het logo te plaatsen. Onder voorwaarden is ook toepassing van een GLN-nummer toegestaan. Zie hiervoor ons instructieblad. Op verpakkingen gebruikt u bij voorkeur de blauwe variant van het logo.

Vraag via de logotool het logo met uw registratienummer aan.

Persbericht

Stel, u heeft als keurmerkhouder of ketenregisseur een mooie prestatie verricht omtrent verduurzaming en On the way to PlanetProof. Dit is iets om trots op te zijn. Om dit nieuws te verspreiden, kunt u een persbericht publiceren. Om het gemakkelijker te maken, kunt u gebruik maken van de slogans uit de download. 

Website

Heeft u op uw website al een menu-item over duurzaamheid en uw certificaat van On the way to PlanetProof ? Zo niet, raden we het zeker aan om er een pagina aan te wijden. Want alleen al in Nederland zijn er ruim 100 keurmerken in de supermarkt te vinden, maar slechts 10 keurmerken op voeding zijn topkeurmerken, waaronder On the way to PlanetProof. Op die manier wordt het eenvoudig voor de consument om ze uit elkaar te houden. Ook blijkt dat het voor consumenten niet altijd duidelijk is wat het keurmerk op een product betekent en hoe uw product duurzamer is geproduceerd. Dat is op een webpagina mooi te vertellen én te laten zien!

 

Social media

On the way to PlanetProof is op Twitter en Facebook te vinden. Ook deelt SMK via LinkedIn informatie over het keurmerk. Doet u mee? Gebruik de hashtags #OnthewaytoPlanetProof en #planetproof voor een verbindend en groter bereik. Download hier onze tips voor social media posts.  

Toolbox / beeldbank

Soms zegt beeld meer dan 1.000 woorden. Om uw verhaal nog krachtiger over te laten komen, bieden we in onze beeldbank meerdere rechtenvrije foto’s aan.

Heeft u zelf een mooi beeld van uw product in de kas of buiten op het veld, van koeien in de wei of scharrelende kippen? Stuur het ons. Als het kan, stuur er dan ook een korte toelichtende tekst bij. Dan ziet u uw afbeelding binnenkort terug op deze site.

(Pers)contact

Ziet u mogelijkheid tot samenwerking? Neem dan contact op met woordvoerder Wim Uljee.

Heeft u andere vragen, wilt u ideeën uitwisselen of is er iets onduidelijk? Neem gerust contact op.

 

Bedankt!

Bovenstaande bestanden worden beschikbaar gesteld door On the way to PlanetProof. U bent vrij deze bestanden te kopiëren, delen en verspreiden via elk medium, in het gewenste bestandsformaat. Echter alleen onder de onderstaande voorwaarden:

  • Vermeld altijd On the way to PlanetProof;
  • U mag de bestanden niet voor commerciële doeleinden (zoals verpakkingen) gebruiken;
  • U mag de bestanden niet bewerken.

 

Bescherming tegen onterecht gebruik

SMK en de certificatie-instellingen controleren of de naam en het logo van On the way to PlanetProof correct worden toegepast, zowel op producten als in communicatie over de producten. Dat doen wij om de betrouwbaarheid van het keurmerk te waarborgen.  

Wanneer de naam en/of het logo On the way to PlanetProof volgens u niet terecht wordt gebruikt, kunt u dat hier melden. Wij behandelen uw klacht en houden u op de hoogte van onze bevindingen. Deze afhandeling valt onder het Reglement Klachten, Bezwaar en Beroep, onderdeel van het Handboek SMK. 

Het keurmerk On the way to PlanetProof is gedeponeerd bij Benelux Merkenbureau: 
31-10-2016/registratienummer 0998240.