Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

On the way to PlanetProof Week 2025

Betere keuze voor natuur, klimaat én dier

Van 12 t/m 18 mei is de On the way to PlanetProof Week. SMK werkt samen met supermarkten, merkfabrikanten en andere ketenpartijen om aandacht te vragen voor duurzamere voedselproducten met het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof.

Tijdens de campagneweek worden consumenten extra bewust gemaakt dat ze met On the way to PlanetProof gemakkelijk een duurzamere keuze kunnen maken in de supermarkt.

Doet u ook mee? Bekijk hieronder de infographic met meer informatie.

 

Integraal keurmerk

On the way to PlanetProof biedt een totaalpakket aan eisen. De criteria gaan over 8 verschillende thema’s: energie & klimaat, biodiversiteit, bodemkwaliteit, gewasbescherming, bemesting, water, materiaalgebruik & afvalstromen en dierenwelzijn en diergezondheid.

Lees meer over de thema’s

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de voorbereiding van de campagneweek? Schrijf u dan in via onderstaande link en ontvang elke maand een update.

Iedere editie bevat een update betreft de On the way to PlanetProof week 2025. Denk bijvoorbeeld aan de planning, een uitgebreide toolkit, de mogelijkheid inbreng te leveren en meer.

Naam(Vereist)

Hoe ziet de campagneweek eruit?

Gedurende de On the way to PlanetProof week krijgt het keurmerk in de supermarkt en online meer aandacht. Denk aan uitleg over het keurmerk en tentoonstelling van het logo in folders en flyers, op websites, persberichten, social media posts op Facebook of Instagram, en in de winkel.

Om communicatie voor stakeholders eenvoudiger te maken, biedt SMK een toolkit aan met kant-en-klaar materiaal, waaronder de toelichtingsvideo hiernaast.

Meedoen

Om zoveel mogelijk consumenten de betere, duurzamere keuze in de supermarkt te laten maken, zoeken we de samenwerking met verschillende bedrijven op.

Wilt u deelnemen? Neem contact op met communicatiemanager Ellen Brussee voor meer informatie. Ook raden we aan om u in te schrijven voor de updates rondom de campagneweek.

Wie doen er al mee?

Toolkit

Communiceren over de On the way to PlanetProof Week? Daar helpen we graag bij. SMK biedt een toolkit met diverse downloads aan.

Bekijk

Instructieblad

Hoe u het logo op de juiste wijze gebruikt, is te vinden in het instructieblad.

Download

Factsheets

Benieuwd waar de eisen onder andere over gaan? Bekijk de factsheets per productgroep.

Bekijk

Rapportage 2024

Bekijk het overzicht van de activiteiten van de campagneweek van het afgelopen jaar.

Bekijk

Rapportage 2023

Bekijk het overzicht van de activiteiten van de campagneweek van 2023.

Bekijk

Rapportage 2022

Bekijk het overzicht van de activiteiten van de campagneweek van 2022.

Bekijk