Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/
On the way to PlanetProof

Actieve stofnorm verhoogd tegen Phytophthora in aardappelteelt

Het College van Deskundigen Agro/Food Plantaardig heeft voor het certificatieschema On the way to PlanetProof Plantaardige Producten een aanvullend besluit genomen. De actieve stofnorm voor consumptieaardappelen wordt verhoogd naar 11,5 kilogram per hectare voor de korte teelten (ā‰¤4 maanden) en voor de lange teelten (>4 maanden) tot 14,0 kilogram.

Lees meer
On the way to PlanetProof

Hoe gaat een melkvee stalcontrole?

Vanaf 2025 worden stallen gecontroleerd op een aantal nieuwe criteria voor dierenwelzijn. Wat kun je als melkveehouder verwachten van deze controles? En welke termijnen gelden er voor realisatie in bestaande stallen en bij nieuwbouw?
Lees meer
On the way to PlanetProof

Toelichting melkvee welzijnseisen 2025

In 2024 moeten alle On the way to PlanetProof deelnemende melkveehouders acht dierenwelzijnsmaatregelen realiseren. Het gaat om maatregelen die een basisniveau voor koecomfort in de stal garanderen. Veel deelnemende melkveehouders voldoen al voor een groot deel aan deze maatregelen. Dit jaar inventariseert elke melkveehouder of zijn stal al voldoet en doet eventuele aanpassingen. Deze voorbereidingen roepen soms nog vragen op. In dit artikel worden de drie meest gestelde vragen over de maatregelen besproken.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Inspraak bij herziening On the way to PlanetProof melk

Het certificatieschema voor On the way to PlanetProof melk wordt herzien. SMK organiseert een openbare hoorzitting waarin belangstellenden kunnen reageren op de voorgestelde wijzigingen. Tijdens de bijeenkomst presenteert het College van Deskundigen Dierlijk de voorstellen voor aanvulling of wijziging van de criteria. De hoorzitting vindt plaats op dinsdagmiddag 18 juni 2024 om 13:00 uur in vergadercentrum De Schakel in Nijkerk.
Lees meer
On the way to PlanetProof

De On the way to PlanetProof Week is van start!

Deze week vindt de vierde editie van de On the way to PlanetProof Week plaats. Van 13 t/m 19 mei brengt SMK (Stichting Milieukeur), beheerder van dit keurmerk, samen met supermarkten, merkartikelfabrikanten en andere ketenpartijen het keurmerk bij de consument onder de aandacht. On the way to PlanetProof is het grootste topkeurmerk in Nederland voor aardappelen, groenten, fruit, bloemen en planten, zuivel en eieren. On the way to PlanetProof zorgt samen met meer dan drieduizend boeren en telers, verwerkers, handel en supermarkten voor verduurzaming van de landbouw.
Lees meer
On the way to PlanetProof

SMK krijgt groen licht van ACM voor introductie duurzaamheidsvergoeding

Den Haag, 6 mei 2024 - De Autoriteit Consument & Markt heeft SMK in een voorlopige zienswijze goedkeuring gegeven om een duurzaamheidsvergoeding vast te leggen voor deelnemers aan het keurmerk On the way to PlanetProof. De goedkeuring geldt voor alle aardappelen, groenten en fruit (AGF) voor de versmarkt met het keurmerk. In een volgede fase zal SMK aan ACM ook verzoeken goedkeuring te geven aan toepassing van de vergoeding voor andere productcategorieƫn, zoals be- en verwerkte AGF, sierteelt, melk en eieren.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Aandeel areaal 2023 onder keurmerk On the way to PlanetProof

Het keurmerk On the way to PlanetProof bleef in 2023 werken aan het verduurzamen van de plantaardige, dierlijke en sierteelt sector, terwijl het aantal keurmerkhouders in Europa verder groeide. SMK, de stichting die het keurmerk ontwikkelt en beheert, deelt de groeicijfers van 2023.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.