Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/
On the way to PlanetProof

On the way to PlanetProof Melk zet in op verdere integrale verduurzaming

Het certificatieschema voor het Topkeurmerk On the way to PlanetProof (Melk) is herzien. Na uitvoerige evaluatie en consultatie van een groot aantal betrokken partijen heeft het College van Deskundigen herziene criteria vastgesteld. De nieuwe stappen betreffen verbeteringen op het gebied van dierenwelzijn, klimaat en natuur. Met deze herziening zet het keurmerk opnieuw een weloverwogen stap vooruit.

Lees meer
On the way to PlanetProof

SMK introduceert duurzaamheidsvergoeding voor On the way to PlanetProof

SMK, beheerder van het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk On the way to PlanetProof, heeft afspraken gemaakt met supermarktketens over het transparant maken van de duurzaamheidsvergoeding als compensatie voor boeren en tuinders die extra kosten maken voor duurzamere teelt en certificering. Aldi, Lidl, Jumbo en Superunie hebben toegezegd hieraan mee te werken en de duurzaamheidsvergoeding op te nemen in de inkoopprijs, waarbij deze inzichtelijk is op inkoopcontracten en facturen. Het uitgangspunt voor de regeling is dat de duurzaamheidsvergoeding door de keten heen zichtbaar blijft en uitbetaald wordt aan boeren en tuinders. De hoogte van de vergoeding wordt door SMK gepubliceerd en is gebaseerd op onafhankelijk onderzoek.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Actieve stofnorm verder verhoogd vanwege Phytophthora-druk

Het College van Deskundigen heeft voor het certificatieschema On the way to PlanetProof voor plantaardige producten een aanvullend besluit genomen. De actieve stofnorm voor consumptieaardappelen met een teeltduur langer dan vier maanden wordt verder verhoogd tot 17 kilogram per hectare.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Actieve stofnorm verhoogd tegen Phytophthora in aardappelteelt

Het College van Deskundigen Agro/Food Plantaardig heeft voor het certificatieschema On the way to PlanetProof Plantaardige Producten een aanvullend besluit genomen. De actieve stofnorm voor consumptieaardappelen wordt verhoogd naar 11,5 kilogram per hectare voor de korte teelten (≤4 maanden) en voor de lange teelten (>4 maanden) tot 14,0 kilogram.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Hoe gaat een melkvee stalcontrole?

Vanaf 2025 worden stallen gecontroleerd op een aantal nieuwe criteria voor dierenwelzijn. Wat kun je als melkveehouder verwachten van deze controles? En welke termijnen gelden er voor realisatie in bestaande stallen en bij nieuwbouw?
Lees meer
On the way to PlanetProof

Toelichting melkvee welzijnseisen 2025

In 2024 moeten alle On the way to PlanetProof deelnemende melkveehouders acht dierenwelzijnsmaatregelen realiseren. Het gaat om maatregelen die een basisniveau voor koecomfort in de stal garanderen. Veel deelnemende melkveehouders voldoen al voor een groot deel aan deze maatregelen. Dit jaar inventariseert elke melkveehouder of zijn stal al voldoet en doet eventuele aanpassingen. Deze voorbereidingen roepen soms nog vragen op. In dit artikel worden de drie meest gestelde vragen over de maatregelen besproken.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Inspraak bij herziening On the way to PlanetProof melk

Het certificatieschema voor On the way to PlanetProof melk wordt herzien. SMK organiseert een openbare hoorzitting waarin belangstellenden kunnen reageren op de voorgestelde wijzigingen. Tijdens de bijeenkomst presenteert het College van Deskundigen Dierlijk de voorstellen voor aanvulling of wijziging van de criteria. De hoorzitting vindt plaats op dinsdagmiddag 18 juni 2024 om 13:00 uur in vergadercentrum De Schakel in Nijkerk.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.