Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

Internationaal keurmerk

Één van de ambities van On the way to PlanetProof is om het keurmerk internationaal verder uit te rollen. Bij de ontwikkeling van de naam en logo van het keurmerk werd daarom al gekozen voor een Engelstalige, internationale naam.

On the way to PlanetProof wordt in steeds meer internationale benchmarks meegenomen. Zo is het keurmerk opgenomen in de Sustainability Map en bevestigt het SAI Platform dat On the way to PlanetProof voor plantaardige producten gelijkwaardig is aan het gouden niveau van de FSA.

 

Internationale meerwaarde

Veel van de Nederlandse keurmerkhouders van On the way to PlanetProof exporteren een groot deel van hun gecertificeerde producten naar het buitenland. Ook voor hen is een internationale naam van groot belang om meerwaarde voor hun duurzamere producten te kunnen creëren. Dat geldt ook voor de buitenlandse keurmerkhouders  (onder meer in Spanje, Italië, Frankrijk en Portugal) die in het Nederlandse winterseizoen groenten telen voor de Nederlandse supermarkten.

Sustainability Map

On the way to PlanetProof is opgenomen in Sustainability Map: het online platform voor informatie en vergelijking van meer dan 200 sustainability standards. Het is mogelijk om On the way to PlanetProof met een aantal andere keurmerken en standaarden te vergelijken.

Niveau goud FSA

Het SAI Platform (Sustainable Agriculture Initative Platform) bevestigt dat het keurmerk On the way to PlanetProof voor plantaardige producten gelijkwaardig is aan het gouden niveau van de FSA (Farm Sustainability Assessment). Dit is het resultaat van een benchmark van de standaard ten opzichte van de FSA 2.1 van het SAI Platform. Deze gelijkwaardigheid ondersteunt de ambitie van SMK bij de ontwikkeling van de criteria van On the way to PlanetProof naar een internationaal keurmerk voor agro-/voedselproducten.

Lees het persbericht “Benchmark toont aan: ‘On the way to PlanetProof’ is gelijkwaardig aan niveau goud van FSA voor duurzame landbouw”

GEN – Full Membership

On the way to PlanetProof is door Global Ecolabelling Network (GEN) erkend als  betrouwbaar type 1 ecolabel. Het keurmerk voldoet aan de internationale ISO-14024 norm voor ecolabels. Dit biedt zekerheid aan de markt dat het gaat om betrouwbare en ambitieuze keurmerken. In tegenstelling tot willekeurige ‘groene’ symbolen of beweringen, bieden GEN-leden geloofwaardige keurmerken die zijn gebaseerd op een onafhankelijke toetsing tegen vooraf vastgesteld milieucriteria die uitgaan van een levencyclusbenadering.