Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

Betrouwbaar keurmerk

Duurzamere keuzes maken is voor steeds meer bedrijven en consumenten belangrijk. Om bij te dragen aan een wereld die ook voor de volgende generaties leefbaar is. De interesse in de duurzaamheidsimpact van producten neemt toe en weegt mee in aankoopbeslissingen, bijvoorbeeld bij Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI), door inkopers van supermarkten of de consument. Producten met het keurmerk On the way to PlanetProof voldoen aan die vraag door bewezen duurzamer te zijn; het keurmerk is die ‘proof’. Lees hieronder waarom het keurmerk betrouwbaar is.

Topkeurmerk

De Keurmerkenwijzer is een initiatief van Milieu Centraal, een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie. In opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn alle keurmerken en bedrijfslogo’s onder de loep genomen. In de Keurmerkenwijzer kunt u vinden waar ze voor staan en hoe betrouwbaar ze zijn. Omdat On the way to PlanetProof zowel ambitieus, transparant als betrouwbaar is én hoog scoort op deze punten, behoort het keurmerk volgens Milieu Centraal tot de 12 topkeurmerken op het gebied van voeding.

Bekijk de Keurmerkenwijzer

Strenge eisen

SMK ontwikkelt en beheert certificatieschema’s met daarin de bovenwettelijke eisen waaraan keurmerkhouders moeten voldoen. Aan de ontwikkeling van zo’n schema gaat een heel proces vooraf. Met bijvoorbeeld haalbaarheidsonderzoeken, input van begeleidingscommissies en beoordeling door Colleges van Deskundigen. Ook een openbare hoorzitting waarin vragen kunnen worden gesteld hoort tot het standaard proces van ontwikkeling.

De duurzaamheidseisen in de schema’s worden periodiek geëvalueerd om te zien of deze nog actueel zijn en of het nóg duurzamer kan.

Transparantie

Boeren, tuinders, handelaren en retailers krijgen alleen een certificaat als zij aan de eisen van het On the way to PlanetProof schema voor hun productgroep voldoen. Deze certificatieschema’s zijn openbaar.

Betrouwbaarheid

SMK heeft geen winstoogmerk en werkt samen met experts, Colleges van Deskundigen, commissies en certificatie-instellingen. Deze onafhankelijke certificatie-instellingen controleren de keurmerkhouders.

De Raad voor Accreditatie controleert de certificatieschema’s van On the way to PlanetProof én de certificatie-instellingen die het keurmerk toekennen. De RvA is een Nederlandse instelling die op een deskundige, onafhankelijke en onpartijdige manier controleert.

Wist u dat accrediteren letterlijk ‘vertrouwen geven’ betekent? 

Certificeren

Heeft u interesse in certificeren? Stap voor stap leggen we u per sector het certificeringsproces uit.

Certificeren

Voordelen

Certificeren brengt vele voordelen met zich mee. Het keurmerk is een bewijs dat u uw producten duurzamer zijn geproduceerd. Benieuwd naar alle positieve effecten?

Lees verder
Q&A

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Kijk eens bij de veelgestelde vragen. Wie weet hebben we uw vraag al beantwoord.

Bekijken