Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Stappenplan melk

Voor de certificatie van melk is er een stappenplan. Bekijk de stappen en kom erachter wat u moet doen om uw melk te laten certificeren met On the way to PlanetProof. 

Tip: houd tijdens het doorlopen van het stappenplan de certificatiepagina open.

Algemene voorwaarden

Naast de eisen uit het certificatieschema, is het verplicht om aan de algemene voorwaarden van SMK te voldoen.

Bekijk voorwaarden
Stap 1 - Voldoe ik aan de verplichte eisen?

Ga na of u aan de eisen uit het certificatieschema voldoet.

Veel van de eisen worden gecontroleerd aan de hand van het gemiddelde van het afgelopen jaar (rollend jaargemiddelde) of van de afgelopen 3 jaar.

Voldoet u nog niet aan alle eisen? Zorg daar alsnog voor met aanvullende of corrigerende maatregelen. Tijdens de inspectie moet dit kloppen.

Stap 2 - Aanmelden bij certificatie-instelling

Meld u aan bij Qlip (de certificatie-instelling) en plan de inspectie. Zorg er tijdens de inspectie voor dat alle gevraagde – indien van toepassing – registraties en plannen op orde zijn.

Stap 3 - Certificaat

Voldoet u volgens de certificatie-instelling aan alle eisen? Gefeliciteerd! U bent nu officieel keurmerkhouder voor On the way to PlanetProof en u ontvangt het certificaat.  

Stap 4 - Communicatie

Wees trots op het behalen van het On the way to PlanetProof certificaat en breng uw netwerk en (potentiële) klanten op de hoogte. Leg op uw website uit wat het betekent en deel het nieuws via social media.

Let op: In het logo van On the way to PlanetProof hoort in principe uw registratienummer te staan. Op deze pagina geven we tips en is het mogelijk om uw gepersonaliseerde logo aan te vragen. 

Stap 5 - Blijf alert

Na het behalen van het certificaat vinden er controles plaats om te bevestigen dat u aan de eisen blijft voldoen. Indien er op enig moment niet aan de eisen voldaan kan worden, meld dit dan z.s.m. aan de certificatie instelling.

Blijf alert en stel uzelf de vraag: “Welke mogelijkheden zie ik om verder te verduurzamen, zodat ik een volgende stap ‘On the way to PlanetProof’ kan maken?”