Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

Toenemende waardering bij tuincentra voor On the way to PlanetProof

Gepubliceerd op: 2 november 2022

Volgens accountmanager John Frederiks is de afgelopen twee jaar het belang van een duurzamer aanbod van het plantenassortiment bij tuincentra steeds belangrijker geworden. John is sinds 2015 werkzaam bij Griffioen Wassenaar. Hij is daarbij verantwoordelijk voor het relatiebeheer van tuincentra in Nederland en Scandinavië. Griffioen is een On the way to PlanetProof gecertificeerde teler die op 13 hectare zes miljoen vaste planten per jaar produceert, bestemd voor openbaar groen en tuincentrumverkoop.

Foto John Frederiks. accountmanager bij Griffioen Wassenaar

John constateert dat er bij tuincentra een toenemende waardering is voor het duurzaamheidsconcept van het keurmerk On the way to PlanetProof voor de sierteelt: “Griffioen Wassenaar is sinds 2019 voor alle teeltlocaties (Boskoop, Reeuwijk, Waddinxveen) gecertificeerd. Toen wij onze producten met dit keurmerk daarop introduceerden bij tuincentra, kregen we daar nog niet echt de handen voor op elkaar. Maar dat is nu erg veranderd, en daar zijn verschillende redenen voor.”

John vervolgt: “Ten eerste zien mijn relaties bij tuincentra dat de bekendheid van On the way to PlanetProof sterk toeneemt, vooral door de intensieve aanwezigheid van het keurmerk in de tv-reclameblokken en op social media. Daarnaast is het onderwerp ‘duurzaamheid’ nu écht geland in deze sector en daardoor een belangrijke factor geworden. In het algemeen vinden de tuincentra wel dat er te weinig On the way to PlanetProof gecertificeerd product in de markt wordt aangeboden. Met ons gecertificeerde consumentenconcept ‘Hello Garden’ hebben we nu een onderscheidende positie bij tuincentra weten te creëren.

Consumenten worden in het schap door middel van divers point-of-sale materiaal geïnformeerd over On the way to PlanetProof. Zo staan er in de plantenpotten fotolabels met informatie over de plant en afbeelding van het keurmerk, en er zijn schapbanieren en infomolens. De nieuwste ontwikkeling op het gebied van verduurzaming van ons assortiment is dat we op dit moment tests aan het uitvoeren zijn voor biologisch afbreekbare potten voor onze planten.”

On the way to PlanetProof bij 85% van de tuincentra

De On the way to PlanetProof vaste planten van Griffioen zijn – naast bij kleinere, individuele ondernemingen – bij alle landelijke ketens verkrijgbaar, zoals Intratuin, Groenrijk, Life & Garden, De Bosrand en Ranzijn. Meer specifieke outlets zijn bijvoorbeeld Hortus Leiden met een gecertificeerd aanbod van inheemse sierplanten en kruiden en de webshop van Vogelbescherming Nederland. Met die totale distributie wordt bereikt dat 85% van de Nederlandse tuincentra de duurzamere vaste planten van Griffioen aanbiedt.

Een plantenbak bij tuincentrum Griffioen Wassenaar met het label van On The Way to PlanetProof

Tuinbranche Nederland

Met Tuinbranche Nederland werkt Griffoen Wassenaar samen op het onderwerp duurzaamheid, en is betrokken als partner bij het Groene Klimaatplein. Dat heeft als doel heeft om consumenten voor te lichten hoe zij met hun eigen tuin biodiversiteit kunnen bevorderen en water- en hittestress kunnen oplossen. De On the way to PlanetProof vaste planten van Griffioen Wassenaar passen uitstekend bij dit concept.

Griffioen Wassenaar in het kort

Vaste planten kwekerij Griffioen Wassenaar is opgericht in 1923 met vestigingen in Boskoop, Reeuwijk en Waddinxveen. Griffioen Wassenaar is voor het hele assortiment in het bezit van de certificaten On the way to PlanetProof, Groenkeur, MPS-GAP en NL Greenlabel. Onder de naam GreentoColour bedient Griffioen de markt van institutioneel openbaar groen. Met hun concept Hello Garden worden vaste planten geleverd voor de consumentenmarkt aan tuincentra in Europa.

Informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met SMK (070-3586300, of smk@smk.nl).