Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Droomfondsproject ‘Rotterdam de boer op!’ heeft geïnvesteerd in de aanschaf van een speciale, kortere melkwagen, een zogenaamde ‘shorty’. Doel hiervan is dat zoveel mogelijk melkveehouders in de regio Rotterdam deel kunnen nemen aan de On the way to PlanetProof melkstroom van FrieslandCampina. Op On the way to PlanetProof boerderijen is extra aandacht voor bloemen, bijen en vogels. 

Foto: Juriaan van Leeuwen van Rotterdam de boer op!, en melkveehouder Kees Dijkshoorn met zijn zoon Tjerk uit Maasland, die net On the way to PlanetProof-melk is gaan leveren, bij de nieuwe kortere melkwagen.

“Vanuit Rotterdam de boer op willen we graag dat ondernemers die zich extra inspannen voor meer biodiversiteit, daarvoor beloond worden”, aldus Juriaan van Leeuwen van ‘Rotterdam de boer op’. “Dat gebeurt wanneer boeren deelnemen aan de On the way to PlanetProof melkstroom van FrieslandCampina. Boeren krijgen 2 cent extra per liter melk wanneer zij maatregelen nemen voor meer natuur op hun boerderij. Consumenten kunnen deze producten in de winkel herkennen aan het logo van het keurmerk. Voor sommige melkveehouders in deze regio was het een probleem om deel te nemen aan On the way to PlanetProof, omdat hun erf niet goed bereikbaar is voor de grote melktruck die deze speciale melkstroom ophaalt. Dat probleem wilden we graag oplossen.” 

“Met deze truck kunnen we een scherpere draai maken, waardoor we ook bij moeilijker bereikbare bedrijven kunnen komen om On the way to PlanetProof melk op te halen”, vertelt Hans Wieleman, manager Milk Logistics bij FrieslandCampina. In het gebied rondom Rotterdam zitten zo’n 25 bedrijven waarvoor een dergelijke beperking geldt. Door de aanschaf van de kortere wagen worden deze bedrijven nu niet meer bij voorbaat uitgesloten van de On the way to PlanetProof melkstroom. Om mee te kunnen doen geldt uiteraard ook dat de bedrijven moeten voldoen aan de eisen van het keurmerk en dat er voldoende vraag vanuit de markt moet zijn. 

Nieuwe norm

Een van de doelen van het project is dat zuivel met het ‘On the way to PlanetProof’-keurmerk de nieuwe norm voor supermarkten in de regio wordt en dat er meer geld op het boerenerf komt, zodat melkveehouders beloond worden voor de duurzame ontwikkeling van hun bedrijf en stappen kunnen blijven zetten. Ondernemers die boeren volgens de richtlijnen van het keurmerk zorgen bijvoorbeeld voor meer kruiden en bloemen in het gras en beschermen de jonge vogels. 

Over Rotterdam de boer op

Het droomfondsproject ‘Rotterdam de boer op’ is een initiatief van Natuurmonumenten in samenwerking met FrieslandCampina, LTO Noord, Rabobank, Stichting DOEN, Picnic, Greenchoice, Staatsbosbeheer, Aardpeer, Rotterdamse Oogst, DRIFT, Herenboeren Nederland, Rechtstreex, Gemeente Rotterdam, Gemeente Midden-Delfland, Naturalis Biodiversity Center, Rotterdam Make it Happen, SMK en het Zuid-Hollands Landschap. Deze partijen zetten zich samen in voor het stimuleren van natuurvriendelijk boeren, lokaal eten voor de stad, meer ondernemerskansen en betere inkomsten voor boeren in de regio Rotterdam. Dankzij een bijdrage van 5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij heeft de coalitie een start kunnen maken met het gezamenlijke droomfondsproject. 

Lees hier meer over het droomfonds Rotterdam de boer op  

On the way to PlanetProof

‘Rotterdam de boer op’ geeft impuls aan On the way to PlanetProof melkstroom met kortere melkwagen

Droomfondsproject ‘Rotterdam de boer op!’ heeft geïnvesteerd in de aanschaf van een speciale, kortere melkwagen, een zogenaamde ‘shorty’. Doel hiervan is dat zoveel mogelijk melkveehouders in de regio Rotterdam deel kunnen nemen aan de On the way to PlanetProof melkstroom van FrieslandCampina. Op On the way to PlanetProof boerderijen is extra aandacht voor bloemen, bijen en vogels.

Lees meer
On the way to PlanetProof

SMK organiseert hoorzitting over herziening eisen voor On the way to PlanetProof Melk

Met ingang van 1 januari 2022 worden de eisen voor het certificatieschema On the way to PlanetProof Melk aangepast. Daartoe heeft het College van Deskundigen Dierlijk van SMK besloten. De hoorzitting vindt plaats op donderdagmiddag 4 november. Belangstellenden kunnen hun reactie geven op het concept-certificatieschema. De input van deze inspraakronde weegt mee bij het definitief vaststellen van het certificatieschema.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Tweede productielocatie Hessing gecertificeerd voor verwerking gesneden groente met On the way to PlanetProof

Productielocatie Zwaagdijk voldoet aan de strenge eisen van het topkeurmerk On the way to PlanetProof. Daarvoor ontving Hessing Supervers vandaag het On the way to PlanetProof certificaat. In juli jl. is al de productielocatie in Belfeld gecertificeerd. Met de certificering kan Hessing nu nog meer van haar vers gesneden groente met het On the way to PlanetProof logo op de markt brengen. Producten met het keurmerk zijn duurzamer geproduceerd en dragen bij aan een vruchtbare bodem, schonere lucht en biodiversiteit.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Groei van On the way to PlanetProof zet door. SMK doet oproep aan sierteelt

Per 1 september is het areaal plantaardige producten volgens de eisen van On the way to PlanetProof met 8% gegroeid naar 47.103 hectare. Dit in vergelijking tot 1 januari 2021. Het areaal duurzamer beheerd land voor melkkoeien bleef met 46.500 hectare vrijwel gelijk. In totaal telt On the way to PlanetProof nu ruim 2.500 deelnemende bedrijven.
Lees meer
On the way to PlanetProof

ALDI stapt met kaasassortiment over op On the way to PlanetProof

ALDI in Nederland zet opnieuw een stap in het verduurzamen van het assortiment. De supermarkt start gefaseerd met het certificeren van On the way to PlanetProof-kaas. Vanaf november liggen de eerste 450 grams stukken kaas met het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk in de schappen. De overgang naar On the way to PlanetProof kaas is een belangrijke en logische vervolgstap voor ALDI. De discounter ziet het als haar verantwoordelijkheid om verantwoorde keuzes eenvoudig te maken voor klanten. Sinds 2019 zijn daarom steeds meer zuivelproducten en nagenoeg alle aardappelen, groenten en fruit uit Nederland gecertificeerd volgens het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk On the way to PlanetProof. Vanaf november zullen daar de verantwoorde kazen aan worden toegevoegd.
Lees meer
On the way to PlanetProof

On the way to PlanetProof Week officieel van start; keurmerk in de volgende versnelling

Met een winkelwagen vol met On the way to PlanetProof producten openen klimaatambassadeur Helga van Leur en Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland, vandaag officieel de On the way to PlanetProof Week. Deze week staan de producten met het keurmerk vol in het zonnetje in supermarkten, televisiespots en social media.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Oproep in eerste On the way to PlanetProof week: “Maak ook de duurzamere keuze in de supermarkt”

SMK organiseert samen met supermarkten en foodmerken voor de eerste keer de On the way to PlanetProof week, van 13 tot en met 19 september. In deze speciale actieweek wordt het keurmerk en het brede aanbod van On the way to PlanetProof producten extra onder de aandacht gebracht in de supermarkten, via televisiespots en social media.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.