Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/
On the way to PlanetProof

SMK introduceert duurzaamheidsvergoeding voor On the way to PlanetProof

SMK, beheerder van het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk On the way to PlanetProof, heeft afspraken gemaakt met supermarktketens over het transparant maken van de duurzaamheidsvergoeding als compensatie voor boeren en tuinders die extra kosten maken voor duurzamere teelt en certificering. Aldi, Lidl, Jumbo en Superunie hebben toegezegd hieraan mee te werken en de duurzaamheidsvergoeding op te nemen in de inkoopprijs, waarbij deze inzichtelijk is op inkoopcontracten en facturen. Het uitgangspunt voor de regeling is dat de duurzaamheidsvergoeding door de keten heen zichtbaar blijft en uitbetaald wordt aan boeren en tuinders. De hoogte van de vergoeding wordt door SMK gepubliceerd en is gebaseerd op onafhankelijk onderzoek.

Lees meer
On the way to PlanetProof

Reclame Code-klacht On the way to PlanetProof ingetrokken

Initiatiefnemers van het Aanvalsplan Grutto hebben de ingediende klacht over het keurmerk On the Way to PlanetProof bij de Reclame Code Commissie ingetrokken. De klacht ging over de ruimte die het keurmerk biedt voor weidevogels en de claim ‘een betere keuze voor natuur'. SMK kan deze claim blijven gebruiken.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Boomkwekerij bron van inspiratie voor College van Deskundigen Plantaardig

Veel stof tot nadenken voor verdere verduurzaming van de bomen- en plantenteelt en de ontwikkeling van On the way to PlanetProof na afloop van een bezoek bij Boomkwekerij Boot & Dart.
Lees meer
On the way to PlanetProof

De On the way to PlanetProof Week is van start!

Deze week vindt de vierde editie van de On the way to PlanetProof Week plaats. Van 13 t/m 19 mei brengt SMK (Stichting Milieukeur), beheerder van dit keurmerk, samen met supermarkten, merkartikelfabrikanten en andere ketenpartijen het keurmerk bij de consument onder de aandacht. On the way to PlanetProof is het grootste topkeurmerk in Nederland voor aardappelen, groenten, fruit, bloemen en planten, zuivel en eieren. On the way to PlanetProof zorgt samen met meer dan drieduizend boeren en telers, verwerkers, handel en supermarkten voor verduurzaming van de landbouw.
Lees meer
On the way to PlanetProof

SMK krijgt groen licht van ACM voor introductie duurzaamheidsvergoeding

Den Haag, 6 mei 2024 - De Autoriteit Consument & Markt heeft SMK in een voorlopige zienswijze goedkeuring gegeven om een duurzaamheidsvergoeding vast te leggen voor deelnemers aan het keurmerk On the way to PlanetProof. De goedkeuring geldt voor alle aardappelen, groenten en fruit (AGF) voor de versmarkt met het keurmerk. In een volgede fase zal SMK aan ACM ook verzoeken goedkeuring te geven aan toepassing van de vergoeding voor andere productcategorieën, zoals be- en verwerkte AGF, sierteelt, melk en eieren.
Lees meer
SMK

Herken een betrouwbaar keurmerk

Producenten en merken willen hun artikelen graag laten opvallen door een aantrekkelijke verpakking en maken daarbij bijvoorbeeld gebruik van kleur en logo’s. Een logo kan een afbeelding zijn, de merknaam weergeven, of aangeven dat het product aan een keurmerk voldoet. Keurmerken zijn als gidsen op het pad van consumenten, belovend dat een product aan een kwaliteitsniveau voldoet of duurzamer is. Maar hoe weet je of deze beloftes ook echt ergens voor staan? In dit artikel leggen we uit hoe je een betrouwbare duurzaamheidsclaim kunt herkennen.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Lidl gecertificeerd voor het On the way to PlanetProof-keurmerk

Bij Lidl zijn alle groenten en fruit van Nederlandse bodem On the way to PlanetProof gecertificeerd. Nu de supermarkt zelf gecertificeerd is voor het topkeurmerk On the Way to Planetproof, mag Lidl nu ook op onverpakte groente en fruit communiceren dat deze On the way to PlanetProof gecertificeerd zijn. Dit is een belangrijke stap om de betrouwbaarheid in de hele keten te borgen en de consument beter te informeren over de verduurzaming van het groente- en fruit assortiment. On the way to PlanetProof is marktleider in Nederlandse supermarkten op de AGF-afdeling en het zuivelschap. Producten met dit keurmerk voldoen aan bovenwettelijke eisen op het gebied van natuur en klimaat.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.