Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/
SMK

Herken een betrouwbaar keurmerk

Producenten en merken willen hun artikelen graag laten opvallen door een aantrekkelijke verpakking en maken daarbij bijvoorbeeld gebruik van kleur en logo’s. Een logo kan een afbeelding zijn, de merknaam weergeven, of aangeven dat het product aan een keurmerk voldoet. Keurmerken zijn als gidsen op het pad van consumenten, belovend dat een product aan een kwaliteitsniveau voldoet of duurzamer is. Maar hoe weet je of deze beloftes ook echt ergens voor staan? In dit artikel leggen we uit hoe je een betrouwbare duurzaamheidsclaim kunt herkennen.

Lees meer
On the way to PlanetProof

Lidl gecertificeerd voor het On the way to PlanetProof-keurmerk

Bij Lidl zijn alle groenten en fruit van Nederlandse bodem On the way to PlanetProof gecertificeerd. Nu de supermarkt zelf gecertificeerd is voor het topkeurmerk On the Way to Planetproof, mag Lidl nu ook op onverpakte groente en fruit communiceren dat deze On the way to PlanetProof gecertificeerd zijn. Dit is een belangrijke stap om de betrouwbaarheid in de hele keten te borgen en de consument beter te informeren over de verduurzaming van het groente- en fruit assortiment. On the way to PlanetProof is marktleider in Nederlandse supermarkten op de AGF-afdeling en het zuivelschap. Producten met dit keurmerk voldoen aan bovenwettelijke eisen op het gebied van natuur en klimaat.
Lees meer
On the way to PlanetProof

SMK viert 5de verjaardag On the way to PlanetProof

Deze week is het de On the way to PlanetProof Week en van 2 t/m 8 oktober werkt SMK (Stichting Milieukeur) samen met supermarkten, merkfabrikanten en andere ketenpartijen om aandacht te vragen voor duurzamere producten met het Topkeurmerk.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Dirk van den Broek is gecertificeerd met het On the way to PlanetProof-keurmerk

Dirk van den Broek kiest voor On the way to PlanetProof en is hiermee de derde Nederlandse supermarkt die is gecertificeerd met het topkeurmerk. Dit houdt in dat een groot deel van hun onverpakte groente en fruit verder wordt verduurzaamd. On the way to PlanetProof is marktleider in Nederlandse supermarkten op de AGF-afdeling en het zuivelschap. Producten met dit keurmerk voldoen aan bovenwettelijke eisen op het gebied van natuur en klimaat.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Lekkerste ‘zomerkoninkjes’ van Nederland

De aardbeien zijn zo lekker, om je vingers bij af te likken. Het is weer aardbeienseizoen en SMK, de onafhankelijke organisatie die de eisen beheert en ontwikkelt voor het keurmerk On the way to PlanetProof, ging langs bij de gecertificeerde aardbeienteler De Hoge Akker in Etten-Leur.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Op weg naar duurzamere landbouw bij Boerderij van de Toekomst

SMK was onlangs met het College van Deskundigen Plantaardig voor een vergadering en excursie te gast bij Boerderij van de Toekomst. Hier gaf Wijnand Sukkel, collegelid en onderzoeker van Wageningen University & Research (WUR), een rondleiding.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Jonge koeien in de wei bij On the way to PlanetProof

Koeien in de wei zijn een bekend fenomeen. Weidegang van melkkoeien is bij het keurmerk On the way to PlanetProof onderdeel van de eisen. Bij weidegang van melkkoeien hoort ook dat de deelnemende melkveehouders het jongvee leren om te weiden. Lees in dit artikel hoe On the way to PlanetProof dit kan borgen via Stichting Weidegang.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.