Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Betrouwbaarheid

Duurzamere keuzes maken is voor steeds meer consumenten en bedrijven belangrijk. Ze willen bijdragen aan een duurzamere productie, ook voor de volgende generaties. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou. Hoe weet je dan of een keurmerk goed is? Producten met het keurmerk On the way to PlanetProof voldoen aan die vraag door bewezen duurzamer te zijn; het keurmerk is die ‘proof’. Lees hieronder waarom.

Topkeurmerk

Milieu Centraal geeft in de Keurmerkenwijzer uitleg over verschillende keurmerken. Het helpt consumenten om te kiezen voor een betrouwbaar keurmerk. Uiteindelijk bleken er 10 keurmerken echte toppers te zijn, waaronder On the way to PlanetProof!

Bekijk de Keurmerkenwijzer

Strenge eisen

On the way to PlanetProof is ontwikkeld en wordt beheerd door SMK. Aan de ontwikkeling van de criteria gaat een heel proces vooraf. Zo doet SMK onderzoek of een eis haalbaar is, krijgt het input van begeleidingscommissies die het onderzoek binnen de kaders houdt én staan de eisen onder beoordeling door Colleges van Deskundigen. Hierna volgt een openbare hoorzitting waarin vragen kunnen worden gesteld hoort tot het standaard proces van ontwikkeling. Ook jij kan daarbij zitten!

De duurzaamheidseisen in de schema’s worden regelmatig verbeterd om het nóg duurzamer te maken.

Transparantie

Boeren, tuinders, handelaren en retailers krijgen alleen een certificaat als zij aan de eisen van het On the way to PlanetProof schema voor hun  productgroep voldoen. Deze certificatieschema’s zijn openbaar.

Betrouwbaarheid

SMK heeft geen winstoogmerk en werkt samen met experts, Colleges van Deskundigen, commissies en certificatie-instellingen. Deze onafhankelijke certificatie-schema’s controleren de keurmerkhouders. Samen met SMK staan zij onder toezicht van de Raad voor Accreditatie (RvA).

De Raad voor Accreditatie controleert de certificatieschema’s van On the way to PlanetProof én de certificatie-instellingen die het keurmerk toekennen. De RvA is een Nederlandse instelling die op een deskundige, onafhankelijke en onpartijdige manier controleert. Bovendien voeren certificatie-instellingen de controles bij de keurmerkhouders uit.

Wist je dat accrediteren letterlijk vertrouwen geven betekent? 

Producten

Er zijn héél veel producten met het keurmerk On the way to PlanetProof te koop.

Kom erachter welke duurzamere boodschappen jij op je lijstje kunt zetten.

Lees meer

Hi, aangenaam!

Er zijn meer dan 2.800 deelnemende bedrijven in Nederland én buitenland.

We stellen er graag een aantal aan je voor.

Ontmoet keurmerkhouders

Stel je vraag

Heb je nog vragen?

We hebben de veelgestelde vragen alvast voor je beantwoord.

Veelgestelde vragen