Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

SMK viert 5de verjaardag On the way to PlanetProof

Tijdens de On the way to PlanetProof Week Gepubliceerd op: 2 oktober 2023

Den Haag, 2 oktober 2023  – Deze week is het de On the way to PlanetProof Week en van 2 t/m 8 oktober werkt SMK (Stichting Milieukeur) samen met supermarkten, merkfabrikanten en andere ketenpartijen om aandacht te vragen voor duurzamere producten met het Topkeurmerk. Inmiddels bestaat On the way to PlanetProof vijf jaar en is het als keurmerk marktleider in de Nederlandse supermarkt met aardappelen, groenten en fruit en zuivel. Meer dan drieduizend boeren en telers produceren volgens de bovenwettelijke eisen van On the way to PlanetProof.  

On the way to PlanetProof Week

Supermarkten, keurmerkhouders, merkfabrikanten en andere ketenpartijen zetten met support van SMK deze week tal van acties in om de consument bewust te maken van de duurzamere keuze in de supermarkt. Ellen Brussee, communicatiemanager bij SMK: “Elk jaar zien we een groei in de betrokkenheid van diverse partijen vanuit alle sectoren bij het keurmerk. Het geeft een goed gevoel om hier met elkaar aandacht aan te geven, want impact maken doe je samen. De consument kan het verschil maken door bewust te kiezen voor duurzamere producten in de supermarkt”. 

Het keurmerk krijgt onder meer aandacht op televisie, radio, in folders en magazines, nieuwsbrieven en social media. Ook zijn er in verschillende supermarkten acties georganiseerd, zoals het winnen van een On the way to PlanetProof fiets. Gedurende de week wordt er dagelijks een duurzaamheidsthema uitgelicht om de kennis over de totaalaanpak van het keurmerk te vergroten. 

Impact met een totaalaanpak

On the way to PlanetProof is na vijf jaar bestaan uitgegroeid tot het grootste keurmerk voor duurzamere voedings- en sierteeltproducten. Er zijn inmiddels meer dan 3000 gecertificeerde telers en boeren in zes verschillende sectoren, zowel nationaal als internationaal. Het keurmerk is te vinden in elke Nederlandse supermarkt op de producten zoals aardappelen, groente, fruit, eieren, zuivel en bloemen, planten en bomen. Het staat voor de integrale verduurzaming op de aspecten natuur, klimaat en dier. On the way to PlanetProof streeft naar een landbouw in balans met de draagkracht van onze planeet, met zoveel mogelijk gesloten kringloop van grondstoffen en gewaardeerd door de maatschappij en in de markt.  

Onafhankelijk

On the way to PlanetProof is ontwikkeld en wordt beheerd door SMK (Stichting Milieukeur). SMK is een onafhankelijke, kundige en betrouwbare partner in duurzaamheid zonder winstoogmerk. Een unieke eigenschap van SMK is dat alle betrokken stakeholders in goed overleg met elkaar besluiten over verduurzaming en aanscherping van eisen. SMK staat ten dienste van de gehele sector of keten en heeft enkel tot doel om verduurzaming te bevorderen op een wijze waarop de markt er economisch belang bij heeft. 

Topkeurmerk: transparant, betrouwbaar en ambitieus

De onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal nam alle bedrijfslogo’s en keurmerken voor voeding onder de loep. Deze zijn beoordeeld op basis van transparantie, betrouwbaarheid en ambitie. On the way to PlanetProof is één van de 12 door Milieu Centraal benoemde Topkeurmerken.