Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

SMK herhaalt oproep tot samenwerking met CBL

Gepubliceerd op: 27 juli 2023

SMK (Stichting Milieukeur) werkt graag mee aan het plan van Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) om te komen tot een breed gedragen duurzaamheidsstandaard en een goed verdienmodel voor deelnemende boeren en tuinders met de focus op versproducten van Nederlandse bodem (aardappelen, groenten, fruit, zuivel, eieren en vlees). SMK herhaalt deze oproep nu het Landbouwakkoord is mislukt en CBL heeft laten weten haar plan voor het ontwikkelen van een eigen duurzaamheidsstandaard te willen doorzetten.

SMK heeft als onafhankelijke stichting al meer dan 25 jaar ervaring met het beheer van breed gedragen duurzaamheidsstandaarden die onder andere voldoen aan de eisen die Milieu Centraal stelt aan Topkeurmerken. Bij het keurmerk On the way to PlanetProof zijn op dit moment meer dan 3000 boeren en tuinders aangesloten, veruit de grootste groep met een duurzaamheidskeurmerk in de sector. Vrijwel alle Nederlandse supermarkten maken gebruik van het keurmerk bij de inkoop van versproducten. Door gebruik te maken van de bestaande kennis, infrastructuur en systemen, wordt voorkomen dat een onbedoelde vertraging en kans op grootschalige uitval van nu deelnemende boeren en tuinders optreedt.

SMK stelt nu haar systeem achter het topkeurmerk On the way to PlanetProof branchebreed ter beschikking. SMK werkt daarvoor graag samen met alle andere betrokken stakeholders, zoals boeren, tuinders, voedselproducenten, verwerkers, foodservice, retailers, ngo’s, overheid, wetenschap en andere keurmerkorganisaties. SMK ziet met belangstelling uit naar een uitnodiging van CBL om hierover in gesprek te komen.