Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

On the way to PlanetProof erkend door het Global Ecolabelling Network

Gepubliceerd op: 28 oktober 2021

Deze week is het certificaat van het Global Ecolabelling Network (GEN) uitgereikt aan SMK voor het keurmerk On the way to PlanetProof. Met het certificaat erkent GEN het keurmerk als een betrouwbaar type 1 ecolabel. SMK, de beheerder en ontwikkelaar van het keurmerk, kan hiermee wereldwijd samenwerken met andere ecolabels om zo een grotere impact te maken op verduurzaming.

Evaluatie voor Full Membership

Eerder was SMK al Associate Member van GEN. Voor het Full Membership moet het On the way to PlanetProof voldoen aan de internationale ISO-14024 norm voor ecolabels. Dit biedt zekerheid aan de markt dat het gaat om betrouwbare en ambitieuze keurmerken. In tegenstelling tot willekeurige ‘groene’ symbolen of beweringen, bieden GEN-leden geloofwaardige keurmerken die zijn gebaseerd op een onafhankelijke toetsing tegen vooraf vastgesteld milieucriteria die uitgaan van een levencyclusbenadering. Na een intensief evaluatieproces is SMK met On the way to PlanetProof toegelaten als volwaardig lid.

Milieukeur en EU Ecolabel

Met het lidmaatschap zoekt SMK aansluiting om samen te werken met andere ecolabels. Binnen het GEN zijn er veel mogelijkheden voor het uitwisselen van kennis en praktijkervaringen. Het lidmaatschap is ook uitgereikt voor Milieukeur, het nationale milieukeurmerk voor non-foodproducten en diensten. EU Ecolabel, waar SMK de Compentent Body van is, is eerder al via de Europese Commissie toegelaten voor het Full Membership.

Global Ecolabelling Network

Het Global Ecolabelling Network is een non-profitorganisatie van wereldwijde toonaangevende milieukeurorganisaties. GEN werd in 1994 opgericht voor het verbeteren, promoten en ontwikkelen van milieukeurmerken van groene producten en duurzame diensten.

Meer informatie