Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

Boomkwekerij bron van inspiratie voor College van Deskundigen Plantaardig

Gepubliceerd op: 4 juli 2024

Veel stof tot nadenken voor verdere verduurzaming van de bomen- en plantenteelt en de ontwikkeling van On the way to PlanetProof na afloop van een bezoek bij Boomkwekerij Boot & Dart.

Duurzame oplossingen

Het College van Deskundigen Plantaardig van SMK combineert eens per jaar een vergadering met een bedrijfsbezoek. Dit keer vond het plaats bij Boot & Dart Boomkwekerijen BV op de locatie Zundert. Na de collegevergadering gaf directeur Albert de Vries een rondleiding. Het was een inspirerend bezoek met aandacht voor duurzame oplossingen voor water, composteerbare plantenpotten, telen zonder chemische bestrijdingsmiddelen, bemesting, veengebruik en plantveredeling.

Voorloper

Het bedrijf levert met hun bomen en planten een cruciaal klimaatbestendig product. Oud-directeur Jan de Vries zou graag zien dat On the way to PlanetProof duurzame voorlopers herkenbaar maakt, bijvoorbeeld door een topniveau te creëren voor teelten zonder chemische gewasbescherming. Boot & Dart zou zich daarmee in de markt willen kunnen onderscheiden. “On the way to PlanetProof zou meer toegevoegde waarde hebben voor Boot & Dart als telers die chemievrij produceren zich kunnen onderscheiden in de markt,” aldus Jan de Vries.

Meer informatie