Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

Tuinderij De Hoge Akker

Een ambitieuze kleine aardbeienteler met grote impact

Het familiebedrijf Tuinderij De Hoge Akker teelt aardbeien en spinazie in het Brabantse Etten-Leur. Ze telen op authentieke wijze in de volle grond. Dit doen zij maar liefst drie generaties lang en met een grote passie voor gezonde én smaakvolle groenten en fruit. Vorig jaar wonnen ze zelfs een prijs voor de lekkerste aardbeien van Nederland. David van Sprundel runt het bedrijf samen met zijn vrouw Wendy. Wendy vertelt vol trots over hun duurzamere On the way to PlanetProof aardbeienteelt.

 

Wie?

Teler: Tuinderij De Hoge Akker
Gecertificeerde producten: aardbeien en spinazie
Aan het woord: Wendy van Sprundel, vrouw van de eigenaar David van Sprundel
Meer informatie: www.verseoogst.nl

Aardbeienveld

Duurzaamheidsbijdrage

Wendy en David zijn op alle fronten bezig om het bedrijf zo duurzaam mogelijk te maken. Zo zijn ze gecertificeerd met het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof. Ze moeten daarvoor aan strenge duurzaamheidseisen voldoen, zoals het beperken van het spuiten met chemische gewasbeschermingsmiddelen en wekken ze groene energie op met zonnepanelen. Toch blijft het niet daarbij: “We leveren aardbeien aan Boerschappen en gebruiken daarbij 100% gerecycled PET-materiaal.” Ook vertelt Wendy over een nieuw initiatief voor aardbeien die niet meer bruikbaar zijn voor verkoop: “No Waste Army neemt onze aardbeien af, maar dan alleen de aardbeien die niet goed genoeg zijn voor verkoop. Die aardbeien zijn nog harstikke prima om nog jam mee te maken. Je bent op de wereld om elkaar te helpen.”

De waarde van het keurmerk

“We zijn erg trots dat we de On the way to PlanetProof certificaten al jaren kunnen halen, voor onze aardbeien en spinazie. De controle is heel streng, en ze komen dan langs om alles helemaal door te spitten.’’ Wendy vertelt over de meerwaarde die het heeft om het keurmerk te hebben: “Er zijn veel afnemers die willen graag dat er een duurzaamheidskeurmerk op de producten zit en dat de teelt in balans is met natuur en milieu. In het begin waren er veel aardbeientelers bang dat ze het niet gingen halen om te voldoen aan alle strenge eisen van het keurmerk. David zei toen resoluut: ‘nou, dat gaan we gewoon proberen’. Ook onze adviseur keek met ons mee, en hielp ons om alles op een rij te zetten. Uiteindelijk hebben we het meteen goed en ruim gehaald. Daar zijn we erg trots op! Wat wij leuk vinden aan On the way to PlanetProof is dat er bonuspunten te verdienen zijn. Deze behalen we met extra maatregelen op het bedrijf, zoals het plaatsen van insectenhotels of muurtjes waar beestjes in kunnen gaan zitten ter bevordering van de biodiversiteit.”

Aardbeien uit het veld

“We worden blij van de leuke reacties en vinden het fijn om ze te laten genieten met onze heerlijk zoete aardbeien uit de volle grond, mét On the way to PlanetProof!”

 

Hard maar passievol werk

Wendy vertelt dat het leven als aardbeienteler hard werken is en veel toewijding vergt. Het zijn lange dagen en vaak met weinig slaap. De passie en voldoening die ze haalt uit haar bezoekers die bij de aardbeien drive-in op het erf laten weten hoe lekker ze haar aardbeien vinden, geven haar een drive om door te gaan. “We worden blij van de leuke reacties en vinden het fijn om ze te laten genieten met onze heerlijk zoete aardbeien uit de volle grond, mét On the way to PlanetProof!.”

Ook uw product laten certificeren voor On the way to PlanetProof? Klik hier.