Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

Kwekerij Griffioen Wassenaar verduurzaamt Nederlandse Tuincentra

We stellen je graag voor aan John, vertegenwoordiger van de vaste planten kwekerij Griffoen Wassenaar.

John Frederiks, sinds 2015 werkzaam bij Griffioen Wassenaar, vertelt over het stijgende belang naar een duurzamer aanbod van het plantenassortiment bij tuincentra. Hij is verantwoordelijk voor het relatiebeheer van tuincentra in Nederland en Scandinavië. Griffioen is een On the way to PlanetProof gecertificeerde teler die op 13 hectare zes miljoen vaste planten per jaar produceert, bestemd voor openbaar groen en tuincentrumverkoop.

 

 

Toenemende waardering

John constateert dat er bij tuincentra een toenemende waardering is voor het duurzaamheidsconcept van het keurmerk On the way to PlanetProof voor de sierteelt: “Griffioen Wassenaar is sinds 2019 voor alle teeltlocaties (Boskoop, Reeuwijk, Waddinxveen) gecertificeerd. Toen wij onze producten met dit keurmerk daarop introduceerden bij tuincentra, kregen we daar nog niet echt de handen voor op elkaar. Maar dat is nu erg veranderd, en daar zijn verschillende redenen voor.”

John vervolgt: “Ten eerste zien mijn relaties bij tuincentra dat de bekendheid van On the way to PlanetProof sterk toeneemt, vooral door de intensieve aanwezigheid van het keurmerk in de tv-reclameblokken en op social media. Daarnaast is het onderwerp ‘duurzaamheid’ nu écht geland in deze sector en daardoor een belangrijke factor geworden. In het algemeen vinden de tuincentra wel dat er te weinig On the way to PlanetProof gecertificeerd product in de markt wordt aangeboden. Met ons gecertificeerde consumentenconcept ‘Hello Garden’ hebben we nu een onderscheidende positie bij tuincentra weten te creëren.

On the way to PlanetProof bij 85% van de tuincentra

De On the way to PlanetProof vaste planten van Griffioen zijn – naast bij kleinere, individuele ondernemingen – bij alle landelijke ketens verkrijgbaar, zoals Intratuin, Groenrijk, Life & Garden, De Bosrand en Ranzijn. Meer specifieke outlets zijn bijvoorbeeld Hortus Leiden met een gecertificeerd aanbod van inheemse sierplanten en kruiden en de webshop van Vogelbescherming Nederland. Met die totale distributie wordt bereikt dat 85% van de Nederlandse tuincentra de duurzamere vaste planten van Griffioen aanbiedt.

Tuinbranche Nederland

Met Tuinbranche Nederland werkt Griffoen Wassenaar samen op het onderwerp duurzaamheid, en is betrokken als partner bij het Groene Klimaatplein. Dat heeft als doel heeft om consumenten voor te lichten hoe zij met hun eigen tuin biodiversiteit kunnen bevorderen en water- en hittestress kunnen oplossen. De On the way to PlanetProof vaste planten van Griffioen Wassenaar passen uitstekend bij dit concept.

Ook aardappelen, groenten, fruit en kruiden kunnen gecertificeerd zijn met On the way to PlanetProof. Lees hier meer over deze productgroep.