Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

Vaste plantenteler Marcel Lucassen over de meerwaarde van On the way to PlanetProof

Gepubliceerd op: 16 juni 2021

Marcel Lucassen – keurmerkhouder sierteelt On the way to PlanetProof – heeft tijdens een LTO webinar op 3 juni gesproken over de waarde van certificeren in de sector vaste planten.

Meerwaarde

Hij heeft daarbij aangegeven dat het voordeel van het keurmerk On the way to PlanetProof niet is uit te drukken in euro’s, maar wél heel veel positieve punten te zien van de certificering. Dat het goed is voor de uitstraling van zijn bedrijf; klanten als gemeenten bevestigen dat zij op de juiste weg zijn beland. “We zijn nu op een positieve manier aan het ondernemen, hebben er een goed gevoel bij en zijn minder afhankelijk van chemie. Dat laten we zien met de certificering van On the way to PlanetProof”, aldus Marcel Lucassen.

Experts aan het woord

Tijdens dit webinar hebben meerdere experts hun marktvisie gegeven op certificeringen, en hoe deze uitpakken in de praktijk. Ook John Janssen, projectleider bij SMK, gaf een toelichting op dit onderwerp en heeft daarbij benadrukt dat steeds meer afnemers vragen om ’On the way to PlanetProof’. “Duurzaam inkopende overheden, handelsbedrijven, en ook steeds meer bloemisten hechten waarde aan het keurmerk omdat hun zakelijke klanten en consumenten vragen naar duurzamere bloemen en planten.”

Meer informatie

Nieuwsbericht LTO: Door certificeren gaat grotere afzetmarkt open