Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

Supermarktketen Jumbo behaalt On the way to PlanetProof certificaat voor AGF

Gepubliceerd op: 15 juli 2021

Deze maand heeft supermarktketen Jumbo het certificeringstraject Retail voor On the way to PlanetProof positief afgerond.

De afgelopen jaren heeft Jumbo stapsgewijs het assortiment met het On the Way to PlanetProof keurmerk uitgebreid. Nu is Jumbo als supermarktorganisatie gecertificeerd voor AGF. Dit betekent dat er ook maximale keurmerkborging is voor onverpakte AGF. Voor de certificering van Jumbo als organisatie heeft een onafhankelijke certificatie instelling inspecties uitgevoerd bij alle schakels van de keten, van de winkels, via handelspartijen, tot aan de teler (Chain of Custody).

Met het behalen en het in stand houden van het certificaat sluit Jumbo de keten die begint bij de telers die investeren in duurzame teelt. Hierdoor kan de consument een duurzamere keuze maken in de winkel, zowel voor verpakte als onverpakte aardappelen, groenten en fruit.

The ‘proof’

Het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof bewijst (‘proof’) dat je een product koopt dat duurzamer is geproduceerd en daardoor een betere keuze is voor natuur, klimaat én dier. Aan de hand van criteria werken keurmerkhouders aan een schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit en dierenwelzijn. Ze besteden aandacht aan meer natuur op het landbouwbedrijf, gescheiden afval verwerken en recyclen. Met het keurmerk werken boeren, tuinders en andere bedrijven naar een productie toe die in evenwicht is met de draagkracht van onze planeet. Zij proberen de aarde steeds minder te belasten en verduurzamen stap voor stap hun sector. Het keurmerk is er voor zuivel, groenten en fruit, eieren, bloemen, planten, bomen en bloembollen.

Jumbo, met bijna 700 winkels, inclusief de webshop, is de tweede gecertificeerde supermarkt in Nederland. Al eerder behaalde Aldi het certificaat voor de verkoop van onverpakte On the way to PlanetProof producten voor hun circa 500 vestigingen.