Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

SMK is Associate Member van de Global Ecolabelling Network (GEN)

Gepubliceerd op: 15 april 2021

Sinds eind 2020 is SMK een Associate Member van de Global Ecolabelling Network (GEN) voor Milieukeur en On the way to PlanetProof. Het doel is om wereldwijd samen te werken met andere ecolabels om zo een grotere impact te maken op verduurzaming.  

SMK heeft aansluiting gezocht om samen te werken met andere ecolabels. Binnen het GEN zijn er veel mogelijkheden voor het uitwisselen van kennis en ‘best practices’. SMK sluit aan met de keurmerken Milieukeur en On the way to PlanetProof, deze zijn nu ook te vinden op de website van GEN.

Global Ecolabelling Network (GEN)

Het Global Ecolabelling Network (GEN) is een non-profitorganisatie van wereldwijde toonaangevende milieukeurorganisaties. GEN werd in 1994 opgericht om het milieu te beschermen door het verbeteren, promoten en ontwikkelen van milieukeurmerken van groene producten en duurzame diensten. GEN-leden hebben de status van onafhankelijk, betrouwbaar keurmerk (Type 1, zoals gespecificeerd in de ISO 14024-norm).

Evaluatie voor Full Membership

Voor het Full Membership van GEN moeten de keurmerken Milieukeur en On the way to PlanetProof voldoen aan de internationale ISO-14024 norm voor ecolabels. Dit biedt zekerheid aan de markt dat het gaat om betrouwbare en ambitieuze keurmerken. Een evaluatieproces volgt dit jaar en dan zal het lidmaatschap worden omgezet naar een Full Membership.

Meer informatie