Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

SMK en FM Group slaan de handen ineen om duurzaamheid in de sierteeltketen verder te bevorderen

Gepubliceerd op: 21 maart 2022

SMK (Stichting Milieukeur) ontwikkelt en toetst criteria voor keurmerken en programma’s. Zo heeft SMK naast het bekende On the Way to PlanetProof keurmerk ook de Barometer Duurzame Bloemist ontwikkeld. De Barometer Duurzame Bloemist is een onafhankelijk keurmerk waarmee bloemisten kunnen aantonen dat een groot deel van het assortiment bloemen en planten duurzamer geteeld is en ook dat de bedrijfsvoering in de winkel aan bovenwettelijke duurzaamheidseisen voldoet.

Als handelspartij is FM Group onder andere lid van het Floriculture Sustainability Initiative (FSI) en van de Versnellers groep. Duurzaamheid staat bij FM Group hoog op de agenda en de handelspartij is van mening dat samenwerking de sleutel is om duurzaamheid in de sector naar een volgend niveau te tillen.

De partijen hopen gezamenlijk meer inzicht en overzicht te kunnen geven in de beschikbare informatie inzake duurzaamheid binnen de sierteeltsector zodat kwekers, bloemisten en andere afnemers van bloemen en planten weloverwogen keuzes kunnen maken in eigen verduurzamingsprocessen. SMK en FM Group gaan dit doen door onder andere het Barometer Duurzame Bloemist schema nog meer onder de aandacht te brengen bij bloemisten in Nederland en het Duitstalig gebied. Tevens zetten beide partijen zich in om zowel leveranciers als retailketens (bouw- en supermarkten) te informeren over de toegevoegde waarde van het On the way to PlanetProof schema en de waarde van het keurmerk richting de consument.