Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

PLUS introduceert vers gesneden groente met On the way to PlanetProof keurmerk

Gepubliceerd op: 5 oktober 2021

PLUS introduceert als eerste supermarkt in Nederland, dit jaar steeds meer vers gesneden groenten met het On the way to PlanetProof keurmerk. De eerste producten liggen vanaf nu in de winkels van de supermarktketen. Het gaat om gesneden boerenkool en gesneden ijsbergsla naturel en melange, te herkennen aan het On the way to PlanetProof logo.

Ruim 95% van de gesneden groente bij PLUS voldoet begin 2023 aan het keurmerk On the way to PlanetProof. Het gaat om 150 producten zoals gewassen spinazie, gesneden broccoli en roerbakgroenten die begin 2023 het On the way to PlanetProof keurmerk dragen. Het is het onafhankelijke keurmerk van SMK. Bij het zien van dit keurmerk, weten consumenten zeker dat het product duurzamer geproduceerd is door boeren en telers en daardoor een betere keuze is voor natuur en klimaat.

Sepha Smit, Unit manager PLUS: “Met het introduceren van vers gesneden groenten met het On the way to PlanetProof keurmerk bieden we een breed en gevarieerd aanbod producten met dit keurmerk. Steeds meer keurmerkhouders sluiten zich aan wat we als Meest Verantwoorde supermarkt van Nederland toejuichen. Het is een helder en overzichtelijk keurmerk waardoor de consument weet dat deze producten op duurzame wijze geproduceerd is. Stap voor stap maken we de wereld duurzamer.” De keuze voor het On the way to PlanetProof keurmerk past goed bij de wijze waarop PLUS aan transparante en duurzame ketens werkt. Het certificeren van gesneden groenteproducten van PLUS met het On the way to PlanetProof keurmerk is de laatste stap in een proces dat al 10 jaar gaande is om het teeltproces te verduurzamen. De boeren en tuinders die zijn aangesloten bij het keurmerk werken aan een schonere lucht, vruchtbare bodem en goede waterkwaliteit. Zij besteden aandacht aan meer natuur op het landbouwbedrijf, gebruiken weinig tot geen bestrijdingsmiddelen, verwerken gescheiden afval en beperken het energieverbruik. De eisen voor On the way to PlanetProof worden elk jaar herzien en indien nodig aangescherpt.

Steeds meer producten bij PLUS On the way to PlanetProof

Producten met het On the way to PlanetProof keurmerk zijn duurzamer geproduceerd en daardoor beter voor natuur en milieu. Bij PLUS is het keurmerk al zichtbaar in het zuivelschap en in het kaasschap. Na boerenkool en ijsbergsla stromen nu ook steeds meer vers gesneden (winter)groenten met keurmerk in de winkel zoals zuurkool, hutspot en groene kool. Met het aanbieden van deze producten maakt PLUS het voor haar klanten makkelijker om bewuste en duurzamere keuzes te maken.

Meer informatie