Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

Overgangsperiode certificering On the way to PlanetProof voor dienstverleners met regiefunctie

Gepubliceerd op: 2 maart 2021

Voor dienstverleners met een regiefunctie* in het handelsproces is het per 1 januari 2021 verplicht om gecertificeerd te zijn voor On the way to PlanetProof Plantaardige producten. Het College van Deskundigen agro/food heeft besloten hiervoor een overgangsperiode in te stellen van zes maanden.

Overgangsperiode

Het bleek voor veel bedrijven niet mogelijk om per 1 januari de certificering te hebben gerealiseerd. Het College van Deskundigen agro/food Plantaardige producten heeft daarom besloten een overgangsperiode in te stellen van zes maanden. Dit betekent dat dienstverleners met een regiefunctie in het handelsproces van On the way to PlanetProof producten uiterlijk 1 juli 2021 gecertificeerd moeten zijn.

*Regiefunctie

Van een regiefunctie is sprake als de dienstverlener:

  • aanspreekpunt is voor de afnemer over verkoop en levering van het gecertificeerde On the way to PlanetProof producten, en
  • een deel van het logistieke proces voor levering van fysieke On the way to PlanetProof producten coördineert. Dit betreft opslag, sorteren en uitleveren van fysiek product, waarbij er zowel On the way to PlanetProof gecertificeerd als niet-gecertificeerd product aanwezig is (risico op vermenging).

In de praktijk gaat het dan om het telersverenigingen of intermediairs die formeel geen eigenaar worden van het On the way to PlanetProof product, maar wel het hele verkoopproces ervan managen. Dit staat beschreven in eis 10.19 van het certificatieschema.