Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

On the way to PlanetProof geaccepteerd als standaard voor goed watermanagement SIFAV

Gepubliceerd op: 24 januari 2022

De eisen van het keurmerk On the way to PlanetProof zijn door SIFAV geaccepteerd als standaard voor goed watermanagement. Hiervoor heeft SMK een aantal extra eisen gesteld voor keurmerkhouders in landen met waterschaarste. Nu kunnen afnemers met de inkoop van producten met het On the way to PlanetProof keurmerk hun doelstellingen in het kader van SIFAV realiseren.

Het keurmerk On the way to PlanetProof stelt strenge eisen op het gebied van meerdere thema’s, waaronder water. Zo zijn keurmerkhouders bezig met het monitoren van het watergebruik, opvang en opslag van regenwater en waar mogelijk hergebruik van water.

Duurzaamheidsdoelstelling SIFAV

SIFAV (Sustainability Initiative Fruits and Vegetables), het Convenant voor duurzamere internationale handel in Groenten en Fruit, heeft als doel dat in 2025 tenminste 70% van alle verhandelde groenten en fruit moet voldoen aan criteria op het gebied van water. De eisen van On the way to PlanetProof zijn door SIFAV geaccepteerd op hun bijdrage aan goed watermanagement.

Strenge eisen

SMK heeft voor keurmerkhouders in landen met waterschaarste, zogenaamde hoog-risicoregio’s, extra eisen aan het schema toegevoegd. Deze nieuwe eisen gaan in op 1 juni 2022. Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zijn niet geïdentificeerd als hoog-risicoregio en de aanvullende watereisen hebben daarom voor certificaathouders in deze landen geen consequenties.

Erkenning

Stefanie de Kool, programmamanager van SMK: “Met de erkenning van On the way to PlanetProof kunnen bedrijven met de inkoop van On the way to PlanetProof producten hun SIFAV-doelstellingen realiseren. Dit zal een positief effect hebben op de toepassing en internationalisering van het keurmerk”

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Stefanie de Kool, programmamanager, via: sdekool@smk.nl of 070-3586300.