Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

AgriPlace Chain maakt verbinding met On the way to PlanetProof

Gepubliceerd op: 25 mei 2022

Het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof is snel gegroeid en een vereiste geworden voor Nederlandse supermarkten om te garanderen dat producten op een duurzamere manier worden geproduceerd. Tegelijkertijd heeft AgriPlace Chain haar netwerk van inkopers van verse producten in heel Europa snel uitgebreid.

‘Naarmate On the way to PlanetProof aan belang heeft gewonnen, is ook het verzoek van onze gebruikers om een interface te bouwen en automatisch certificaatinformatie te verzamelen en te valideren vanuit hun platform gegroeid’, zegt Nico Broersen -Managing Director van AgriPlace. ‘We waren daarom ook erg blij dat SMK met ons heeft samengewerkt om onze aansluiting snel te realiseren.’

‘AgriPlace Chain is een goed voorbeeld van een brancheoplossing die het managen van naleving eenvoudiger maakt. Wij dragen graag bij aan deze vereenvoudiging door het ondersteunen van deze interface tussen de On the way to PlanetProof database en AgriPlace’, aldus Stefanie de Kool, Programmamanager van SMK.

Dit helpt gebruikers, doordat ze maar één keer een On the way to PlanetProof registratienummer hoeven in te voeren en altijd certificaatinformatie beschikbaar hebben. Als de status van een producent wijzigt, wordt dit direct doorgevoerd in AgriPlace Chain. AgriPlace Chain houdt automatisch de certificaat-, product- en bedrijfsinformatie up-to-date op basis van het “On the way to PlanetProof” Identifier voor een organisatie. Dit betekent ook dat het eenvoudiger is om certificering vooraf op te vragen en een veelheid aan producenten te controleren zonder informatie te hoeven opvragen.

Over AgriPlace

AgriPlace is een wereldwijd platform dat toegang biedt tot de groeiende hoeveelheid informatie over duurzaamheid en veiligheid in de productiesector. Het maakt het verkrijgen van certificering eenvoudiger voor producenten en inkopers kunnen eenvoudig voedselveiligheids- en duurzaamheidsinformatie van leveranciers verzamelen en valideren. Het bedrijf is opgericht om agrarische toeleveringsketens duurzamer te maken door middel van digitalisering. Het innovatieve cloudplatform heeft gebruikers in 120 landen en een netwerk van 100.000 producenten. AgriPlace is ontwikkeld in samenwerking met boeren, groothandelaren, retailers en toonaangevende standaarden.

Meer informatie