Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/

1 op 3 consumenten koopt producten met keurmerk

Gepubliceerd op: 12 september 2022

Een ruime meerderheid van de Nederlanders (59%) maakt zich zorgen over klimaatverandering, blijkt uit onderzoek van Ipsos. 75% geeft aan een persoonlijke bijdrage te willen leveren, met name gericht op gedragsverandering. Nog maar 1 op de 3 consumenten koopt met regelmaat producten met een keurmerk. Met name groente en fruit, eieren en zuivel zijn voor de consument relevant, blijkt uit onderzoek van Bloakes in opdracht van SMK (Stichting Milieukeur). De ontwikkelaar en beheerder van On the way to PlanetProof, organiseert deze week om extra aandacht te vragen voor producten met dit keurmerk. 

Met het kopen van duurzamere producten met een keurmerk kunnen consumenten ook hun bijdrage leveren. Juist speciaal in deze week vragen producenten extra veel aandacht voor het keurmerk. Maar de hoeveelheid keurmerken maakt het wel knap ingewikkeld. Veel keurmerken kiezen enkel één speciaal aspect van duurzaamheid.

Beter voor natuur, klimaat en dier

Ellen Brussee, organisator van de speciale actieweek: ‘On the way to PlanetProof kijkt verder dan alleen één specifieke verbetering. Bij ons keurmerk kijken wij veel breder en naar veel meer aspecten. Hierdoor is er altijd wel een verantwoorde keuze mogelijk. Of je nu kiest voor groente, melk, eieren, boter en zelfs bloemen en planten. Er is altijd een variant die beter is voor natuur, klimaat en dier.’

Keurmerk loont

In de afgelopen vijf jaar is het On the to PlanetProof keurmerk gestaag gegroeid met de nodige resultaten tot gevolg. Zo is 35% van ons groente en fruit On the way top PlanetProof. Hebben 604 telers een bloemen- of kruidenrand. Worden er massaal haagjes aangelegd (2.000m2) en hebben 800 deelnemende veehouders extra maatregelen genomen om de uitstoot van stikstof te verlagen.

On the way to PlanetProof is door het grote aanbod van diverse duurzamere producten één van de grootste topkeurmerken in de Nederlandse supermarkten. Dit is een enorme duurzaamheidsprestatie van de hele keten en de consument: Het is niet voor niets dat er een benoeming is van topkeurmerk door consumentenvoorlichtingsorganisatie Milieu Centraal eerder dit jaar.