Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/
On the way to PlanetProof

Inspraak bij herziening On the way to PlanetProof melk

Het certificatieschema voor On the way to PlanetProof melk wordt herzien. SMK organiseert een openbare hoorzitting waarin belangstellenden kunnen reageren op de voorgestelde wijzigingen. Tijdens de bijeenkomst presenteert het College van Deskundigen Dierlijk de voorstellen voor aanvulling of wijziging van de criteria. De hoorzitting vindt plaats op dinsdagmiddag 18 juni 2024 om 13:00 uur in vergadercentrum De Schakel in Nijkerk.

Lees meer
On the way to PlanetProof

De On the way to PlanetProof Week is van start!

Deze week vindt de vierde editie van de On the way to PlanetProof Week plaats. Van 13 t/m 19 mei brengt SMK (Stichting Milieukeur), beheerder van dit keurmerk, samen met supermarkten, merkartikelfabrikanten en andere ketenpartijen het keurmerk bij de consument onder de aandacht. On the way to PlanetProof is het grootste topkeurmerk in Nederland voor aardappelen, groenten, fruit, bloemen en planten, zuivel en eieren. On the way to PlanetProof zorgt samen met meer dan drieduizend boeren en telers, verwerkers, handel en supermarkten voor verduurzaming van de landbouw.
Lees meer
On the way to PlanetProof

SMK krijgt groen licht van ACM voor introductie duurzaamheidsvergoeding

Den Haag, 6 mei 2024 - De Autoriteit Consument & Markt heeft SMK in een voorlopige zienswijze goedkeuring gegeven om een duurzaamheidsvergoeding vast te leggen voor deelnemers aan het keurmerk On the way to PlanetProof. De goedkeuring geldt voor alle aardappelen, groenten en fruit (AGF) voor de versmarkt met het keurmerk. In een volgede fase zal SMK aan ACM ook verzoeken goedkeuring te geven aan toepassing van de vergoeding voor andere productcategorieën, zoals be- en verwerkte AGF, sierteelt, melk en eieren.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Aandeel areaal 2023 onder keurmerk On the way to PlanetProof

Het keurmerk On the way to PlanetProof bleef in 2023 werken aan het verduurzamen van de plantaardige, dierlijke en sierteelt sector, terwijl het aantal keurmerkhouders in Europa verder groeide. SMK, de stichting die het keurmerk ontwikkelt en beheert, deelt de groeicijfers van 2023.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Wanneer zijn we 'PlanetProof'?

On the way to PlanetProof is een keurmerk voor landbouwproducten, die geproduceerd zijn met extra aandacht voor het klimaat, de natuur en het dier. Boeren en tuinders voldoen hiervoor aan bovenwettelijke eisen. Om inzichtelijk te maken waar de keurmerkhouders staan en in welke mate duurzaamheidsdoelen bereikt worden, hebben de Colleges van Deskundigen van SMK de ambitie van het keurmerk benoemd en tussentijdse doelstellingen vastgesteld voor elk van de duurzaamheidsthema’s. Er is een monitoringsprogramma ingericht om de actuele status en de voortgang op weg naar deze doelstellingen te volgen.
Lees meer
On the way to PlanetProof

On the way to PlanetProof scoort maximaal op duurzaamheidsaspect ‘milieu’ volgens Milieu Centraal

On the way to PlanetProof is door Milieu Centraal beoordeeld met de hoogste score voor milieu als topkeurmerk, maar wat betekent dat eigenlijk?
Lees meer
On the way to PlanetProof

Oproep herziening On the way to PlanetProof Plantaardige Producten

De eisen van het certificatieschema On the way to PlanetProof voor Plantaardige Producten worden in de komende periode herzien. Het nieuwe schema zal gelden vanaf 1 januari 2026. De herziening zorgt ervoor dat een volgende stap gezet kan worden in de verduurzaming van de akker- en tuinbouw. Alle belanghebbenden worden opgeroepen om herzieningspunten in te brengen.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.